Kako bi mogao izgledati rovinjski hotel Park a govorim o Roomersu!

Roomers hotel u Baden Badenu jedan je od posljednjih projekata superstar dizajnera Piera Lissonija. Ono istog Lissonija koji je angažiran za interijer novog Maistrinog hotela Park u Rovinju koji projektira naš 3LHD. Čini mi se kao mega projekt koji bi Rovinj konačno mogao katapultirati kao svjetski prepoznatljivu destinaciju. Nakon Lonea, Mulini Beach i Adriatica, Maistra sustavno otvara put svima koji žele da Jadran dobije barem jednu destinaciju koja se po svojoj ponudi može izdignuti iz masovnog turizma.

Kako to radi Lissoni?

Evo primjera iz novootvorenog Roomersa u Baden Badenu. Smješten na glavnoj gradskoj prometnici i okružen zgradama, Roomers sigurno nije hotel koji će goste privući romantičnom idilom kao drugi hoteli u Baden Badenu koji su okruženi parkovima i fontanama.

IMG_6326 copyIMG_6299IMG_6305 copyIMG_6303 copyIMG_5949 copyHotel je smješten u prilično običan moderni monolit u blizini Festspielhausa. Roomers definitivno odskače. U gradu koji je besprijekorno dotjeran na jedan klasičan i pomalo starinski način sa toplicama, kazinom, šetalištima i kavanama, Roomers nudi suvremeni dizajn, vrhunski azijski restoran, roof-top bar sa hipster konobarima.

IMG_6032Ako je Brenners Park simbol tradicije, onda Roomers predstavlja novo doba za ovo otmjeno njemačko odmaralište. I čini mi se da to jako dobro klapa. Jer kad u gradu imate svaki dan koncerte Berlinske filharmonije i druga svjetska imena od kulture do politike, onda su vaši restorani i barovi svake večeri puni. Onda vaš hotel nisu samo penzioneri, nego najrazličitija publika kojoj je očito falilo cool mjesto za izlazak nakon posla ili nakon predstave. Masa stranaca, ali i lokalnih. Mladi u tenisicama, ali i gospoda sa leptir mašnama i kravatama. Zanimljiv miks i dobra atmosfera!

IMG_5867 copyIMG_5866 copyIMG_5858Roomers je moderan monolit. Ultra moderno i skupo uređen. U javnim prostorima dominiraju oplate. Podsjećaju malo na japanske pregrade od papira. Namještaj je onaj vrhunski talijanski, vjerojatno iz neke Lissonijeve kolekcije za Living Divani, Porro, itd. Sofisticirani i pročišćeni prostori sa minimalnim ekscesima da razbiju strogost. U Roomersu nema zaigranosti i lepršavosti. Za takve stvari ne uzimate Lissonija.

IMG_5656 copyIMG_5708 copyIMG_6336 copyIMG_5647 copyIMG_5854 copy

Na zidovima vise fotografije super junaka u glavnom holu, ili motivi žena u odjeći koja me podsjeća na “osuvremenjenu” narodnu nošnju. Iskreno, nisam se interesirao što je točno bila inspiracija.

IMG_5863IMG_5788

U roof-top baru, slike se izmjenjuju na vid-wallovima koji pokrivaju cijelu jednu stijenu prostora. Nažalost, prostrane terase nismo puno koristili jer nas vrijeme tih dana nije baš poslužilo.

IMG_5975IMG_6065IMG_5977 copy

Ubačeni su i detalji koji hotel povezuju sa Schwartzwaldom i općenito s ovim dijelom Njemačke. Cuckoo clock, klupe koje podsjećaju na sanjke, ručke na vratima, panjevi kao stolci, i ima toga još…

IMG_6541 copyIMG_5740

Baš me zanima koji je prepoznatljivi motiv Lissoni izabrao za Rovinj, odnosno Istru? Možda boškarin? Batanu? Kažun sigurno nije, ali kamena bi moglo biti dosta… možda više cvijeća, zelenog… Zanimljivo je da u cijelom interijeru Roomersa nisam primjetio biljke ili cvijeće – osim par malih vaza oko recepcije. Možda je visina bila presudna.

Sobe su super udobne i savršeno izvedene. Najljepša su mi kupatila sa vratima ogledalom koji se otvara prema sobi. Ogrtač/dekica je od Margiele + some more eggs-xtra za Uskrs…

IMG_5741 copyIMG_5781 copyIMG_5759 copyIMG_5753IMG_5754

Restorani: jutarnji i večernji shooting uz napomenu da nikako ne propustite večerati u restoranu Moriki jer dugo nisam jeo tako dobro pripremljenu azijsku kuhinju…

IMG_6114 copyIMG_6099IMG_5692IMG_6100IMG_6720 copyIMG_6724 copyIMG_6757IMG_6760IMG_6779IMG_6840

Ako niste za šetnju ili terme, skočite do francuskog Alzasa: posjetite Strasburg, Colmar ili se vozite brdovitim vinskim cestama u dolini Rajne… A ni Heidelberg nije daleko.

IMG_6714 copyIMG_6625 copyIMG_6856IMG_6676IMG_6685IMG_6642IMG_6603

Toliko o Roomersu i Alzasu… ostaje samo jedna oproštajna:

IMG_5970

I da se vratim Lissoniju s početka priče… baš i nisam siguran da li je Lissoni u Rovinju dobio lakši ili teži zadatak od kubusa u Baden Badenu. Situacija je ovdje potpuno drugačija: sa upečatljivom arhitekturom, puno zelenila, morem… Nadam se da će uspjeti postići “taj neki ugođaj” na mjestu koje je zasigurno jedna od najljepših vizura na Jadranu. Sve ostalo je na Maistri. Očekivanja su velika!