Paradiso on Pink Sand

Nakon druženja po Rovinju oko Božića i Nove Godine pospremili smo stvari i konačno krenuli na put preko Bare! Prošlo je tri godine od Šri Lanke (našeg zadnjeg velikog putovanja) i ja sam konačno dočekao da se putovanje avionom nekako normalizira. Ipak osjećali smo malu napetost od dugog leta i onoga što nas čeka tamo daleko. Zašto su rajske plaže uvijek tako daleko od svega.?!! Veseli me overstop u Miamiju na par dana. A onda Bahami! Bahama mama! Pinky Drinky!! Afro frizure, pastelne boje, palme, sunce, tirkizno more i bijeli pijesak. Harbour Island here we come! I nismo puno fulali…

Sve je baš kao u priči jedino nismo znali da pijesak može biti pink boje i tako mekan, kao puder!

Harbour Island je zapravo jedno malo pitomo selo koje živi svojim Karipskim ritmom, ali cijenama prilagođenim američkim bogatašima. Nekoliko malih luksuznih hotela dovoljno je da se na otoku stvorio pravi muving. Klonovi Gwyneth Paltrow i njiove dječice šaraju otokom u golf cartovima. Od plaže do restorana. Od restorana do galerije. Od galerije do trgovine. Nije to St. Barth. To je za ovu publiku preisfurano. Ovo prolazi ispod radara i to je jedna od najvećih prednosti ovog rajskog otoka.

Naš se dan vrtio oko hotela The Dunmore iako smo bili smješteni u još nabrijanijem Bahama Houseu. The Dunmore ima mali restoran iznad najljepše plaže na otoku koja se zove Pink Sand Beach. Atmosfera je opuštena, usluga baš kako treba biti, a hamburgeri kao u najboljem američkom restoranu. Cijena po osobi oko 60 USD. Skljuplje nego u Surf Club u Miamiju. Ali nevjerojatno je kako se mozak brzo prilagodi! Nakon ovog boostera skupoće Miami izgleda simpatično prihvatljiv.

Kad se sa terase restorana počneš spuštati prema plaži, onda svhatiš da neka mjesta i neki trenutci nemaju cijenu. Pink Sand Beach je sigurno jedna od najljepših tropskih plaža koje sam vidio!

Sve se dobro poklopilo. Kao najbolji marketinški proizvod. Nema gužve, beach clubovi su mali. Ležaljke i suncobrani pažljivo birani. Sve ima malo kolonijalni vibe pomiješan sa dozom reggea. Jednako dobro se osjećaš na terasi Dunmorea ili u improviziranim kolibama u kojima lokalci nude koktele s rumom.

Omađija vas kombinacija sunca, ruma i povjetarca.

Svugdje na otoku se osjećate sigurno a domaćini su jako friendly.

Zanimljivo, bili smo jedini iz Evrope! Osim Indie Hicks – Britanke i jetseterice po kojoj je otok i posao poznat. Ona je unuka Lorda Mountbattena i na otoku ima nekoliko kuća i malu trgovinicu u kojoj prodaje sve i svašta sa svojim potpisom. Očito je da je njezin karipski stil postao inspiracija mnogima na otoku, a svaki hotel ima barem nekoliko njenih knjiga o uređenju interijera.

Ima penzionera, ima parova, ima i gay parova sa djecom i flamboyant gayeva iz Williamsburga! ima puno private jetova. Ima i puno Birkinica na plaži.. a đir je potpuno amerikaniziran: svi se poznamo, svi se pozdravljamo i spremni smo na small chit chat. Tako smo od susjeda Franka iz Hundson, NY saznali da je večer prije tulumario u nekoliko barova po selu, sve do 4 ujutro! Zaključio sam da ovdje ima za svakoga ponešto 🙂

Naš hotel je Bahama House i nalazi se u centru mjesta, na nekoliko minuta hoda od Pink Sand Beacha i Dunmora. Najbolji restorani su na par koraka pa mi nije jasno zašto svi, amabaš svi, iznajmljuju golf cartove umjesto da prošeću tih par minuta. Ali svi se furaju na healthy lifestyle!

Osam soba u hotelu raspoređeno je u nekoliko kolonijalnih kuća koje su besprijekorno restaurirane i povezane zelenim terasama i vrtovima. Smještaj je ultra luksuzan, sofisticiran i udoban. Sve izgleda kao iz nekih davnih vremena. Puno knjiga, cigar room i impresivna kolekcija karipskih rumova…Savršena atmosfera!

Naš apartaman ima veliku terasu okrenutu prema luci na kojoj se razlvačimo u predvečerje. Ali terase su svugdje… Prednost i najveća mana ovog hotela je da je jako intiman. Ako imate malo glasnije goste ili veću obitelj, brzo ćete imati osjećaj da ste nekom crashali party. Ovjde ne znaju to iskontrolirati da svima bude jednako opušteno.

Sve je puno biranih antikviteta, a na TV imamo sve od Apple TV, Netflixa, Amazon Prime, i svih mogućih i nemogućih on demand razbibriga. Volimo i tiki bar koji je otvoren od 11 do 11 PM, a može i duže ako treba… Pijača je uključena u cijenu. Goombay Smash je savršen pa ga pijem na plaži, za ručak, a može i nakon večere! Ali ovdje fali usluga koja bi parirala savršenom settingu. Bahama Houseu fali ono što ima The Dunmore. Ovo je definitvno preskupo da bi domaćin bio samo friendly. Ali taj smo dio brzo zaboravili jer je sve ostalo očaravajuće. Zato ako vas put navede u te krajeve, svakako odvojite par dana za uživanje na Harbour Islandu jer to je Paradiso na ružičastom pijesku!